Viime viikonloppuna pidettiin Eduskuntatalolla Helsingissä Vasemmistoliiton puoluevaltuustonkokous. Kokouksen yksi keskeinen aihe oli valmistautuminen kesäkuussa pidettäviin Euroopan unionin parlamentin vaaleihin. Kokouksessa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie ilmoittautui myöskin ehdokkaaksi ja sai sen johdosta valtavat abloodit. Nyt koossa on 17 ehdokasta ja kolme paikkaa jätettiin puoluehallituksen täytettäviksi.

Itse olin asettanut kokouksen tavoitteekseni saada mahdollisimman monta ehdokasta pistäytymään myös Forssassa. Nyt vaalityön pitää näkyä laajalti ympäri suomea, jotta paikka parlamentissa säilytetään. Sainkin useilta ehdokkailta lupauksen Forssaan tulosta ja muutaman kanssa lyötiin jo aikakin lukkoon. Forssan mallihan on ehdokkaille helppo, sillä ei tarvitse kun tulla ja tuoda omaa vaalimateriaalia mukanaan. Meillä on torilla teltta ja äänentoistolaitteet sekä tarjoamme kahvia ja pullaa tori yleisölle. Tällä toiminnalla saamme myös näkyvyyttä ja mahdollisesti julkisuutta Forssan Vasemmistoliiton toimintaan.

Maanantaina tein sitten sähkäpostiini listan ehdokkaista ja laitoin heille myös samantien postia. Kerroin tuon edellisen, että ehdokkaat pääsevät helpolla ns. valmiiseen pöytään. Kerroin myös keitä oli jo ilmoittautunut ja milloin olivat tulossa. Sitten onkin postia tullut niin, että lähes puolet ehdokkaista ovat jo lupautuneet tulemaan Forssaan. Atik Ismail tulee torstaina 16.4. illalla pidettävään yleisötilaisuuteen, johon toivoisin muitakin joiden viikonloput ovat jo täynnä. Lauantaina 25.4. klo 10-12 torikahville on tulossa Eero Väätäinen ja Juha Stranberg miettii. Vaalipäivän aattona lauantaina 6.6. klo 10-12 torikahville ovat jo ilmoittaneet tulevansa Jussi Saramo, Kyösti Suokas, Kaarina Kailo ja Ari Rajamäki.

Tiistaina kävin Riitan kanssa soppailemassa aamupäivällä ja iltapäivällä olin 1,5 tuntia pelaamassa eläkeläisten ja työttömien sählyä. Illalla olin taas aikuiskoulutuskeskuksella kotisivujen tekemistä opiskelemassa. Eilen keskiviikkona olin vielä aamu pakkasella hiihtämässä ja kiersin tutun radan 4 kertaa eli n. 15 km, joten 850 km:n raja ylittyi samalla. Eikä tuo ole mikään aprilli juttu. Pururadalta oli opastekyltit poistettu ja tilalla oli tiedote, että hiihtokausi on päättynyt eikä latuja enään hoideta.