17.7. torstai oli aamusta asti työn täyteinen kun aamulla kymmeneltä lähdimme Eestiläisten bussilla Hiidenlinnaan Somerniemelle. Perillä linnan isäntä Reino Koivuniemi esitteli meille ensin viime syksynä valmistuneen talonsa. Sen jälkeen joimme pulla kahvit ison linnan alakerrassa, jossa oli myös taidenäyttely. Sitten isäntä esitteli linnan kaikki kerrokset ja kertoi töiden historiat ja kertoi aina välillä vitsejä ja porukalla oli tosi hauskaa.

Hiidenlinnasta tulimme kaupunkiin ja Tuija Salakari esitteli meille pikaisesti Palvelukeskus Tyykihovia ja sen toimitaa. Sen jälkeen söimme lounaan ravintola Sävelessä, jossa Hilkka olikin laittanut meille oikein seisovan pöydän. Sitten esittelin kiertoajelulla vieraille Forssaa päätyen Piipputorille, jossa kävimme myös kolmessa museossa. Ehtootoria alettiin pystyttää kun lähdimme Puutarhakeskus Jaakkolaan, jossa teimme pieniä ostoksia. Illalla söimme vielä Mäkipirtillä ja pidimme hauskan illanvieton hyvän musiikin tahdissa tanssahdellen ja seurustellen.

Tänään aamulla lämmitin saunan, jotta sain peseydyttyä ennen aamiaista, jonka söin vieraiden kanssa pirtillä. Puoli kymmeneltä tuli Eeva Hannula yhdessä kuvaajan kanssa tekemään meistä juttua illan maakunta uutisiin. Eeva haastatteli ensin Eestiläisistä Öie Peetsoa, joka osaa melkoisesti puhua suomea. Minun haastatteluni tehtiin seuraavaksi kaikesta alueemme toiminnasta. Sitten he kävivät kuvaamassa kahden mökkiläisen ja kahden vieraan kanssa jossakin kujilla kukkien ja muuta kasvien tutkiskelua. Sen jälkeen kiittelin vieraita ja jätimme jäähyväiset vielä iloisesti tanssien jotain piirileikkiä. Kuvaaja taisi kuvata myös tuota lähtöä, mutta sen lälkeen he menivät vielä Koskeloiden mökille sitä myös sisältä kuvaamaan.