Eilen klo 14.00 oli tehtaalla työsuojelutoimikunnankokous. Vaikka en enään toimikuntaan kuulukkaan oli minut kutsuttu sinne esittelemään turvallisuus riskien arviointia, jota teen sähkötöiden ohessa.

 

Eilen illalla klo 17.00 Forssan vasemmistoliiton vaaliohjelmaa valmistelemaan valittu viiden hengen porukka kokoontui Järjestöjentalolle. Saimme ohjelma luonnoksen taas hieman valmiimmaksi ja lähetin sen tänään muille tovereille kommentoitavaksi. Tarkoituksemme on saada ohjelma sivuillemme Vapun jälkeen.

Klo 18.00 oli vasemmistoliiton säännöllinen kuukausikokous. Yhtenä tärkeänä asiana teimme työn jaon Vappu "Brunssin" järjestelyistä. Järjestämme Vappu aamuna haudoilla käyntien jälkeen klo 10.00-12.00 Vappu aamun Brunssin Järjestöjentalolla ennen kun lähdemme marssille, joka lähtee tänä vuonna Järjestöjentalon naapurista kaupungintalolta. Brunssi on varsin hieno nimi tilaisuudelle, jossa on tarjolla silliä ja munavoita yms. särvintä ja leipää. Ohjelmassa työväenlauluja, runoja, pieniä puheita ja hauskaa yhdessä oloa.

Klo 19.00 oli vielä sähkömiesten ammattiosaston kokous jossa hyväksyttiin laatimani kannanotto työsuojelun alasajosta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lounais-Hämeen  sähkötyöntekijät ry. tyrmää hallituksen päätöksen vähentää työsuojelupiirien henkilöresursseja ammattiosaston kuukausikokouksen yksimielisessä kannanotossaan.              

Vanhasen hallitus on päättänyt vähentää työsuojelupiirien henkilöresursseja lähes neljänneksellä lähivuosina. Nykyisestä 450 henkilötyövuodesta vähennetään sata henkilötyövuotta. Vähennys on moninkertainen muihin valtionhallinnon vähennyksiin verrattuna, ja toteutuessaan se tarkoittaa työsuojelupiirien toiminnan osittaista alasajoa.                                                                         

Hallituksen esitys on täysin päinvastainen työelämän tarpeisiin nähden. Resursseja pitäisi juuri nyt lisätä, eikä missään tapauksessa vähentää. Jos valvontaa supistetaan, se tukee harmaan talouden toimintaa ja edistää epätervettä kilpailua. Työsuojelupiirit ovatkin olleet keskeisinä toimijoina harmaan talouden vastaisessa kamppailussa.                                                                                               

Työtapaturmien määrä suomessa on ollut kasvussa. Suomi on kuitenkin osana Euroopan unionia sitoutunut tavoittelemaan työtapaturmien merkittävää vähennystä. Unionin virallinen tavoite on vähentää tapaturmia vuoteen 2012 mennessä 25 prosentilla. Kun tähän lisätään harmaan talouden kiristämisen tuomat mahdollisuudet saada lisäystä verokertymään, niin voidaan olettaa työsuojelun resurssien lisäämisen maksavan itse itsensä.                                                                                               

Osaston mielestä turvallisen työympäristön merkitys työntekijöiden hyvinvointiin ja yritysten kilpailukykyyn on vain korostunut. Sähköasentajille ja koko sähköalalle työsuojelupiirien alasajolla on erittäin suuri merkitys, koska alalla toimivat asennusliikkeet ovat pieniä vain muutaman asentajan työpaikkoja, eikä heillä välttämättä ole omaa työsuojelu organisaatiota tai valtuutettua.

Illalla kotiin tultuani lähetin kannarin vielä lehdille. 

Tänään töistä kotiin mentyäni muistin, että tyttäreni Anniina täyttää 13 vuotta ja ajoin kukkakaupan kautta ja ostin pihalle ruusuja sekö kahvipöytään kauniin kimpun. Lahjat kitaran, kirjan ja koruja olin ostanut joaiemmin.