Lauantaina siirtolapuutarhalla oli klo 11.00 alkaen perinteiset elomyyjäiset Mäkipirtillä. Myyjäiset ovat niin suositut, että ostoksille ei päästetä yhtään aikaisemmin kuin on ilmoitettu aika. Tämä siitä syystä, että kaikilla on lähes samat mahdollisuudet ostoksille. Tänäkin vuonna leivonnaiset ja muut puutarhurien myyntiin tuomat tuotteet hävisivät nopeasti pöydiltä. Arpojen ostaminen on myös suosittua, eikä ihme sillä palkintopöytä on näyttävä tavaran paljoudesta.

Ulkona makkaran ja lettujen myynti aloitettiin jo aikaisemmin, että asiakkaat saivat edes syötävää odotellessaan ovien avautumista. Kauppa kävi lettuliiterin edustalla hyvin, itse yritin kaupata yhdistyksen teepaitoja huonolla menestyksellä. Arvonnan jälkeen kiiruhdin kotiin vaihtamaan vaatteita ja lähdimme Lehtisen Eevan syntymäpäiville Vikspirtille.

Yöksi lähdin taas mökille kun Mäkipirtillä oli illalla elojuhla myyjäisten kunniaksi. Juhla toimi nyyttikesti periaatteella ja siellä järjestettiin myös arpajaiset omalle väelle. Arvonnan alkaessa kitin vielä kaikkia osallisia päivän onnistumisesta samoin kuin koko kesä toiminnasta.

Aamulla heräsin aikaisin, lämmitin saunan siistiytyäkseni. Katselin vähän olympialaisia ja saadun mitallin jälkeen lähdin kotiin kun Riitta lähti illaksi töihin. Päivä kuluikin syömisen jälkeen olympialaisia koti suhvalla seuratessa. 

Tänään maanantaina kun ei ollut illalla kaupunginhallitustakaan eikä ruoka vielä valmista niin lähdin töiden jälkeen lenkille. Juoksin tavanomaisen lenkkini, joka on arviolta n. 8 kilometriä.