Sunnuntai vaali-illan tyrmistyksestä ollaan pikku hiljaa toipumassa. Forssan Lehteen olen joutunut tai saanut kertoa jo kahteen otteeseen näkemyksiäni vasemmistoliiton huonoon vaali tulokseen. Myöhään sunnuntai-iltana tehtiin tuoreeltaan vaali tuloksen tultua tietoon haastattelu puhelimitse maanantain lehteen. Vaikea siinä oli tilannetta arvioida kun olin täysin mykistynyt ainoan Meppi paikkamme menetyksen vuoksi. Maanantaina aamupäivällä Forssan Lehti soitti uudelleen ja kyseli vaalitappion syitä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikkin.

Maanantaina aamupäivän olin Sari Raution HAMK ky:n valtuuston uuden puheenjohtajan kanssa tutustumassa HAMK:n Forssan yksikköön. Yksikön johtaja Heikki Ruohomaa esitteli minulle entuudestaan tutun dia-sarjansa, jossa hän hyvin esittää yksikön tarpeellisuuden ja miten se vahvistaa mm. aluevaikuttavuutta. Esityksen jälkeen kiersimme tilat Kirsi Sippolan ja Jari Mustajärven kanssa ja söimme lopuksi herkullisen lounaan Vanhassa Värjärissä.

Iltapäivällä vein torilla käyttämämme äänentoistolaitteen pois ja keräsin vaalimainokset kaupungilta ja vein ne Järjestöjentalolle odottamaan tulevia vaaleja. Illalla oli kaupunginhallitus, jossa asialista oli pitkä ja sisälsi suuria asioita. Vanhustenhoidon stratekian hyväksymiseen ehdin tekemään Tiinan kannattaman esityksen päätösehdotuksesta poistettvaksi kohta 3, jossa esitettin laajaa vanhustenhoidon yksityistämistä. Asia jäi kuitenkin pöydälle. Kokouksessa käsiteltiin myös 2010 talouarvion raami, puheessani varasin vasemmistoliitolle valtuustossa mahdollisuuden muutos ehdotuksiin. Mainitsin esimerkkeinä ylijäämän syömisen enemmän kuin esiteety 2 miljoonaa ja tuloveroprosentin nostamisen.