Tänään Forssan Lehti uutisoi etusivullaan "Kaupunki saa Atrian tuista selvityspyynnön ". Forssan Elintarviketyöläisten ammattiosasto esittää Forssan kaupungille selvityspyynnön Atria konserniin kuuluvalle Forssan Liha ja Säilykkeelle vuosien varrella myönnetyistä liiketoiminnan tuista. Osasto vaatii myös kaupunkia perimään tukia takaisin koska Atria on laiminlyönyt sopimuksen kaupungin kanssa, kun se taas on irtisanomassa väkeä Forssan tuotantolaitoksesta.

Forssan vasemmistoliitto ry. ehtikin jo viime viikolla ottamaan asiaan kantaa kun se hyväksyi vuosikokouksessaan kannanoton, jossa se esitti huolensa Forssasta hävinneistä sadoista työpaikoista.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Työpaikkojen menetykset ovat olleet kipeä isku Forssan seudulle. Viimeisin takaisku Forsteen kylmälaitetehtaan sulkemisen päälle on Atrian yt-neuvottelut toimintojen supistamiseksi.  Elintarviketeollisuudessa Forssan tuotantolaitoksille on tehty mittavia investointeja, mutta tuotannon automatisointi on myös syönyt kymmeniä työpaikkoja HK Ruokatalosta ja Forssan Liha ja Säilykkeestä. Lisäksi Finlayson Forssa Oy lopetti sivelytehtaansa, Vapo sahansa ja Forssassa toiminut mailatehdaskin tuli tiensä päähän. Lista on pitkä ja murheellinen.

Erityisen murheellisena Forssan vasemmistoliitossa pidetään Atrian alasajoa Forssassa. Annettuja lupauksia ei ole pidetty. Forssan kaupunki antoi vuonna 2003 Atrian logistiikkakeskuksen rakentamiseen 5 miljoonan euron lainaan takauksen ja 250000 euroa avustusta kuljetinsillan rakentamiseksi. Vastineeksi päättäjille annettiin silloin suullisia lupauksia työpaikkojen säilymisestä Forssassa.

Vasemmistoliitto yhtyy kannanotossaan Elintarviketyöläistenliiton ja SAK:n puheenjohtajien näkemyksiin, että yt-neuvottelut pitää käydä koko konsernin tasolla.

Elintarviketyöläisten ammattiosaston puheenjohtaja Janne Nieminen muistuttaa lehdessä, että he edustavat 1200 vihaista kunnallisvaalin äänestäjää. Nieminen on toki itsekin vasemmistoliiton ehdokkaana tulevissa vaaleissa.