Tänään illalla on tämän vaali kauden viimeinen kaupunginvaltuustonkokous, jonka asialistalla on peräti yli 30 asiaa. Suurin osa asioista on valtuustoaloitteita, jotka nyt pyritään käsittelemään tämän valtuuston toimesta. Suurin asia on tietysti vuoden 2009 talousarvio ja vuosien 2009-2011 taloussuunnitelma. Ennen kokousta meillä kokoontui vielä oma valtuustoryhmä ryhmäkokoukseen.

Ryhmäkokouksessa ehdittiin puhumaan myös Työttömien ja yksinäisten jouluruokaan liittyvistä asioista, kun olimme ryhmäkokouksen pitäneet myös jo torstaina. Kokouksen järjestäytymispykälän käsittelyssä yritimme muuttaa työjärjestystä siten, että talousarvio olisi käsitelty ennen aloitteita. Esitys ei kuitenkaan saanut yksimielistä hyväksyntää, joten kokous mentiin esityslistan mukaisessa järjestyksessä.

Aloitteidenkäsittelyssä mentiin suunnilleen niin kuin olin kuvitellut. Aloitteen tekijä käytti pääsääntöisesti puheen vuoron kun oma aloite oli käsiteltävänä. Kun minun aloitteeni koskien Forssaa koettelevan äkillisen rakennemuutoksen vuoksi tehtäviä toimenpiteitä tuli käsiteltäväksi alkoi siitä yllätyksekseni varsinainen puheiden tulva. Olin ajatellut etten itse puhu asian kohdalla mitään, koska aloite on jo mennyt suotuisasti eteenpäin. Aloitteen johdosta käytettiin yli 20 puheenvuoroa ainakin yhdeksän eri valtuutetun suulla. Puheenvuoroista aistin, että se oli tullut väärän miehen ja väärästä ryhmästä tekemänä. Aloite on luettavissa näillä sivuillani aloitteita.