Tänään aamu oli aivan edellisen aamun toisinto, kun aamutoimien jälkeen lähdin taas hiihtämään. Nyt kiersin paremmin pitävällä kelillä Paavolan pururadan vain kaksi kertaa kun mono alkoi hiertää kanatapäätä niin, että en pystynyt kolmatta kierrosta menemään. Tältä lyhemmältä lenkiltä joka kesti 47 minuuttia kertoi sykemittari sykkeeksi keskim.161 ja max. 172. Kulutin 729 KCAL ja poltin 15 % rasvaa.

Hiihtolenkillä hiihdin Kalevan Arton ohi ja hän valitteli suksien lipsuvan. Parkkipaikalle Arto saapui ennen kun ehdin lähteä ja niin siinä turistiin työttömien arkisia asioita. Arto on vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu ja joutui työttömäksi kun Helkama Forsteen toiminta Forssassa lopetettiin. Arto toimi Forsteella viime ajat henkilöstöpäällikkönä ja sitä ennen tehtaan pääluottamusmiehenä. Hän kertoi hakeneensa monenlaisiin tehtäviin ympäri suomea.

Lopuksi hän kertoi mielenkiintoisen vaihtoehdon turhauttavalle työhön hakemiselle. Hän oli yhdessä työvoimaviranomaisten kanssa pohtineet kouluttautumista. Arto sanoi vakavasti harkitsevansa hakemista Hamkissa alkavalle työllisyyspoliittiseen sosionomin koulutukseen. Rohkaisin tietysti häntä toteuttamaan suunnitelmansa kun ikääkin hänellä on vasta 46 vuotta. Kotiin tultuani rupesin miettimään asiaa myös omalta kohdaltani, olisiko minusta vielä koulun penkille ja sitä kautta uuteen ammattiin.

Hiihdon ja suihkun jälkeen lähdin Riitan kanssa asioille kaupungille kun hänellä oli vapaa päivä. Ensin kävimme postissa valittamassa kun Riitan lähettämät kaksi onnittelukorttia ei ollut menneet perille. Postista soitettiin johonkin ja sitten he tekivät tarkan raportin tapahtuneesta. Sitten kävimme Euromarketissa ruoka ostoksilla, jonka jälkeen vielä kirpputorilla. Veimme sinne pöytäämme jotakin myytävää lisää ja korjailimme pengottuja vaate hyllyjä.