Tänään Forssan Lehti uutisoi  otsikolla "Hk-Ruokatalo oikeuteen. 72 irtisanottua hakee kahden vuoden palkkaa laittomina pitämistään potkuista".

"HK Ruokatalon Forssan tuotantolaitoksen 72 irtisanottua työntekijää on haastanut työnantajansa oikeuteen, koska he pitävät irtisanomisiaan laittomina. Irtisanotut hakevat maksimikorvauksia eli kahden vuoden palkkaa, mikä tarkoittaa yhteensä suunnilleen viittä miljoonaa euroa. Minimikorvaus voitettaessa olisi kolmen kuukauden palkka eli lähemmäs 9000 euroa työntekijää kohti ja yhteensä yli 600 000 euroa.
Kanteet liittyvät vuosien 2006-2007 irtisanomisiin, joissa yli sata työntekijää sai lähteä tehtaan leikkaamosta ja teurastamosta. Irtisanotut vakituiset työntekijät kiistävät tuotannollis-taloudelliset syyt ja syyttävät työnantajaa työn tarjoamisvelvollisuuden laiminlyönnistä. HK Ruokatalon Forssan tuotantolaitoksen pääluottamusmies Esa Vahlsten toteaa, että yt-pöytäkirjaan on kirjattu työnantajan ilmoitus, ettei yrityksen muilla laitoksilla ole vapaita työpaikkoja.
Sen jälkeen on käynyt ilmi, että koko ajan on ollut haku päällä tai määräaikaisia on vakinaistettu.
Suurimmalla osalla irtisanotuista on pitkä työhistoria HK Ruokatalossa. Monella on myös ollut työperäisiä sairauksia. He epäilevät, että sairastelu on ollut yksi syy irtisanomisiin".

Uutinen oli jo keskiviikkona Turun Sanomissa, eikä asia minulle uutinen ollutkaan kun jo ennen eduskuntavaaleja Forssan Lehden kolumneissani asiasta kirjoitin. Minulla on ollut erinomainen mahdollisuus olla elintarviketyöntekijöiden äänitorvena myös näissä kaikille kurjissa asioissa. Elintarviketyöntekijät ovat tuottaneet minulle paljon tietoa asioistaan ja pyytäneet apua jos ovat tarvinneet. Nyt jää nähtäväksi minkä kannan Turun käräjä oikeus asiaan ottaa. Silloin kun irtisanomiset olivat käynnissä kävi minulle selväksi, että operaatiolla haluttiin putsata työssään sairastuneet pois talon kirjoilta.

Hyvä uutinen näin HAMKin hallituksen jäsenelle tuli Radio Hämeestä jossa kerrottiin, että Hämeen ammattikorkeakoulun aikuiskoulutukseen on hakeutunut ennätysmäärä opiskelijoita.
HAMKin ensisijaiseksi vaihtoehdokseen asettaneiden hakemuksia tuli yli 1200. Hakijamäärä oli suurin aikuiskoulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen joukossa.
Suosituin hakukohde oli rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma. Hoitotyön ja sosiaalialan koulutusohjelmat olivat myös suosittuja.
Myös ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot kiinnostivat ja HAMK oli hakijoiden suosikki ammattikorkeakoulujen joukossa.

Illalla oli Forssan Vasemmistoliiton säännöllinen kuukausikokous, jossa oli mukana myös perusturvalautakunnan puheenjohtaja Sinikka Vanhala. Kokouksessa käytiinkin Sinikan alustamana laaja keskustelu hallintokunnan asioista. Olemme myös kutsumassa Forssan perusturvajohtaja Leena Leppäsen kertomaan meille tärkeistä perusturvan asioista.

Edellisen perään oli vielä Lounais-Hämeen sähkötyöntekijöiden ammattiosaston kuukausikokous. Kokouksessa käytiin läpi osastotiedote 3/2008 ja päätettiin mm. TEAM-liito hankkeen osasto käsittelystä. Kokouksesta tehtiin myös lehdistötiedote, jossa oli myös kannanotto forssasta hävinneisiin työpaikkoihin ja Atrian yt-neuvotteluihin.