Torstaina 29.1. aamulla lähdin taas tutulle pururadalle hiihtämää, keli oli edelleen hyvä ja porukkaa ladulla oli aamulla aika vähän. Kiersin Paavolan pururadan 4 kertaa ja matkaa siitä kertyi 15 km ja kun sen reipasta vauhtia hiihdin niin hiki kyllä irtosi. On suorastaa ollut pakko päästä joka päivä ladulle kun on ollut tällaisia ulkoilu ilmoja.

Puolilta päivin lähdin hämeenlinnaan kokoukseen, jossa ylikunnalliset luottamushenkilö paikat sovitaan. Kokous oli poikkeuksellisesti HAMK:n tiloissa, jossa ennen kokousta meille tarjottiin lounas ja rehtori Veijo Hintsanen esitteli meille laajasti koulutuksen ajankohtaisia asioita ja HAMK:n toimintaa ja tunnuslukuja. Saimme kunnon tietopaketin HAMK ky:n asioista, jotka minulle oli jotenkin tuttuja ennestäänkin.

Kokouksessa mentiin vielä läpi eri kuntayhtymät, niiden puheenjohtajistot, hallitukset ja tarkastuslautakunnat. Tarkastettiin tasa-arvon toteutuminen sukupuolisesti sekä eri alueiden välillä. Vasemmistoliiton kohdalta meillä oli listat jo kunnossa, mutta vielä piti ilmoitella mm. sairaanhoitopiirin paikasta sovitun Forssan ja Riihimäen kesken. Myös pelastuslautakunnan paikkamme “pakko siirto” Riihimäen seudulta Hämeenlinnan seudulle teki meille muutos tarpeita, jotka kyllä myös olimme sopineet.

Hämeen päihdehuollon ky:n valtuuston vpj:n paikan isot ottivat meiltä pois väkisin ja hepposin perustein. Suhteellisuuden mukaanhan se meille ei varmaan kuulunutkaan, mutta on se joillakin perusteilla joskus meille kuitenkin annettu. Sitä minä en puhumatta niellyt ja niimpä kyseenalaistin asian vertaamalla paikkaa koko pj ja vpj määrään viidessä kuntayhtymässä. Ihmettelin kun niihin valitaan yhteensä 5 puheenjohtajaa ja 10 vara puheenjohtajaa niin eikö olisi tuosta 15 joukosta yksi vaatimaton vpj:n paikka voitu vasemmistoliitolla säilyttää.

Tänään perjantaina lähdin taas aamulla hiihtämään kun kelit jatkuvat hienoina. Laskujeni mukaan olin jo hiihtänyt tällä viikolla 66 km ja myös marraskuun kolmen päivän lumilla hiihdin n. 30 km niin heti alku matkasta tuli täyteen 100 km tämän talvena hiihdetyksi. Kiersi lenkin tänään ennätyksellisesti viisi kertaa, joten matkaksi tuli n. 18 km. Iltapäivällä kun Anniina tuli koulusta lähdin vielä hänen kanssaan tuon radan hiihtämään. Anniina oli ensimmäistä kertaa hiihtämässä tänä talvena, mutta hyvin hän hiihti taas lyhyiksi käyneillä sauvoillaan.