Tänään avasin pyöräilykauden kun lähdin töihin polkupyörällä. Aaamu oli kylmä, mutta onneksi laitoin käsineet joita ei töistä palatessa enään olisi tarvinnut.

Forssan Lehdessä oli julkaistu kirjoitukseni työsuojelun ja työturvallisuuden tärkeydestä. Lehden pääkirjoituksen otsikkona oli "Lapsiperheille lisää menoja". Pääkirjoitukseen on helppo yhtyä, sillä lisä menot tuntuvat lapsiperheiden arjessa. Hallitus latoi pöytään kovat päivähoitomaksujen korotukset keskimäärin 16,6 prosenttia. Lapsiperheiden aseman heikentäminen on herkullinen aihe oppositiolle. Hallituksen esitys onkin yllättävä, sillä lapsiperheiden asemaan piti tällä hallituskaudella kiinnittää erityistä huomiota. Lapsiperheiden kustannukset ovat kasvaneet ja uudet korotukset tuo vain lisää painolastia. Heidän närkästyksensä ymmärtää, kun lapsilisiä ei ole korotettu vuosiin.
Suurin osa lapsiperheistä on päivähoitomaksujen ylimmässä maksuluokassa, joka nousee 33 eurolla 200 eurosta 233 euroon. Toisen lapsen päivähoitomaksu on nousemassa 180 eurosta 210 euroon. Vaikka hoitomaksun tulorajoja nostetaan parillakymmenellä prosentilla,  merkitsevät korotukset melkoista lisä menoa lapsiperheiden arkeen.

Töiden jälkeen ennen syömistä ehdin käydä kunnon n. 8 km:n juoksulenkillä. Illalla lueskelin vielä HAMKIN kokous papereita.

Maanantaina 14.4. Työ viikko taas alkoi, päivä oli varsin normaalia sähköasentajan työtä tehtaalla. Illalla oli kaupunginhallituksen kokous poikkeuksellisesti Sampo pankin kokoustilassa. Ensimmäistä kertaa lähes 20 vuotisen hallituksessa oloni aikana kaksi asiaa jäi käsittelemättä kun esteellisyyksien vuoksi hallitus ei ollut päätösvaltainen. Hallituksen jäsenistä oli esteellisiä vesiosuuskunnan ja pankin hallinnossa olevat jäsenet. Kokouksen jälkeen pankki esitteli toimintaansa tunnuslukujen valossa. Paljon puhetta riitti myös pankin tietojenkäsittelyssä olleista vaikeuksista. Illan päätteeksi saimme vielä iltapalan.